L’art de seduir


Per Joan Carles Girbés. Levante-EMV, 20/04/2013

A pocs dies de la Fira del Llibre, aquest miracle editorial que és Afers ens proposa una obra que les defuig novetats d’actualitat i ens convida a endinsar-nos en un bon nombre dels títols i els autors que han configurat l’escena literària valenciana de les dues últimes dècades. Països de paper recull una selecció de les ressenyes que Francesc Calafat, crític valencià de referència, ha publicat en mitjans diversos. Grossman, Pamuk, De Luca, Kafka, Camús, Martorell o Dante comparteixen espai amb Bodí, Baixauli, Camps, Rodoreda, Mira, Aliaga o Sarrià.

Autors clàssics i, sobretot, contemporanis analitzats, interpretats i contextualitzats amb el desig d’orientar els lectors. L’espai central del volum està dedicat a la narrativa, i inclou una excel·lent panoràmica de les nostres lletres. En aquest apartat, com en la resta de les crítiques incloses al llibre, Calafat remarca la viatalitat i la potencialitat creativa que caracteritzen la literatura valenciana contemporània, malgrat l’ambient desfavorable en què es mou i que és també culpable de la deserció d’alguns escriptors prometedors.

«Hi ha llibres dignes que no tenen sort en mans de lectors competents», ens diu. Confiem que la fortuna acompanye la vida d’aquesta obra de consulta i descobriments profundament seductora.

Facebook Twitter Comparteix a

Etiquetes: Països de paper