Amor que creix i perdura

El nou llibre de Marc Granell, Versos per a Anna, explora camins nous en la seua poesia. Dedicat tot ell a l’amor, expressa amb uns versos emotius i sentits tots els àmbits de l’experiència extraordinària que representa l’enamorament, com ara l’exaltació vital, la passió i la fantasia.

Versos per a Anna, sens dubte, representa un nou horitzó en la poesia de Marc Granell. La desolació i el clima asfixiant dels poemes anteriors deixen pas a una visió més positiva.
Aquesta és una fita singular en la seua poesia, de la mateixa manera que ho és la vivència que poetitza: l’amor, l’enamorament, un estat extraordinari per a aquells que el viuen. El llibre presenta l’enamorament com un estadi de renaixement personal perquè té l’estranya forca de refer el passat i encetar una nova vida. Per la persona que estima, l’amor es converteix en un absolut que ho il·lumina i transfigura tot, en un sentiment tan exclusiu que ocupa tota la consciencia de l’enamorat, capaç de construir un univers de fantasia. L’amor és desig i erotisme, però també la voluntat d’encetar una etapa diferent, de fundar una aliança entre dues persones. Aquest procés ve acompanyat de la necessitat del reconeixement, de voler saber els secrets de la persona estimada, de voler la transparència de l’altre amb els tots seus atributs i la seu concreció per poder oferir-se un mateix com a objecte d’amor autèntic, com a intèrpret i consolació.

Encara que Versos per a Anna no siga un poemari tan rodó com Fira desolada, el seu llibre anterior, perquè conté versos excessivament naïfs, Marc Granell hi aconsegueix, amb l’eficàcia característica del seu estil, uns versos sentits, amb uns quants poemes memorables, que transmeten amb gran potencia l’ amor en tota la seua plenitud.

EL TEMPS, núm. 760, 11/01/99, p. 69.

Facebook Twitter  Comparteix a

Articles recents:

 El camí de la poesia valenciana dels setanta fins ara

Pulsions en un moviment permament

Viure és cremar, anar cremant-se

Portada del llibre

Versos per a Anna. Marc Granell. Editorial Bromera, Alzira,1998. 40 pàgs

Etiquetes: 1999 El Temps Poesia Marc Granell